Kompanija Samsung Electronics predstavlja svijetu Galaxy S8 i S8+, pametni telefon koji pomiče granice tradicionalnih pametnih telefona uz svoj besprijekorni dizajn hardware-a i donosi novi način interakcije korisnika sa pametnim telefonom.

Uvođenjem mnogobrojnih usluga i aplikacija te uz zapanjujući beskrajan zaslon za prožimajuća iskustva gledanja, Galaxy S8 i S8+ donosi novi nivo funkcionalnosti i praktičnosti, otvarajući sasvim novu galaksiju mogućnosti.

"Samsung Galaxy S8 i S8+ uvodi novo doba dizajna pametnih telefona i fantastične nove usluge, otvarajući nove načine na koje se može iskusiti svijet", izjavio je DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija kompanije Samsung, te dodao: Galaxy S8 i S8+ predstavlja ostvarenje našeg zavjeta vraćanju povjerenja naših korisnika, redefinirajući mogućnosti sigurnosti i označavajući prekretnicu u naslijeđu pametnih telefona kompanije Samsung.

Galaxy S8 je zasnovan na tradiciji kompanije Samsung u izradi uređaja zapanjujućeg dizajna i funkcionalnosti. Dostupan u 5,8-inčnoj verziji za Galaxy S8 i 6,2-inčnoj verziji za Galaxy S8+, beskrajni zaslon i dizajn bez okvira čine elegantnu, neprekinutu površinu bez tipki ili oštrih kuteva.

Rezultat je uistinu prožimajuće iskustvo gledanja bez ometanja, što čini obavljanje više zadataka u isto vrijeme još praktičnijim. Kompaktni dizajn Galaxy S8 uređaja omogućava jednostavno korištenje samo jednom rukom, dok Corning Gorilla Glass 5 s prednje i zadnje strane osigurava izdržljivost i završnu obradu vrhunske kvalitete.

Uz novi, inovativni dizajn, kompanija Samsung nastavlja sa isporukom najnovijih tehnologija koje će se svidjeti korisnicima, kao što su:

Premium kamera: Galaxy S8 i S8+ je opremljen naprednom prednjom kamerom od 8MP F1.7 sa Smart autofokusom i 12MP F1.7 Dual Pixel zadnjom kamerom za najbolje fotografije snimljene pri slabom svjetlu, zoom-u, s anti-blur tehnologijom i poboljšanom obradom slike

Moćne performanse: objedinjujući snažne performanse i povezivost, Galaxy S8 i S8+ sadrži prvi 10nm čipset u industriji koji omogućava poboljšanu brzinu i učinkovitost. Također, sadrži gigabitnu LTE i gigabitnu WiFi pripremu, uz podršku za do 1Gbps, za brzo preuzimanje datoteka, bez obzira na njihovu veličinu.

Neprikosnovena zabava: kao prvi mobilni uređaj na svijetu kojemu je dodijeljen certifikat MOBILE HDR PREMIUM udruženja UHD Alliance, Galaxy S8 i S8+ omogućava korisnicima da prilikom gledanja svojih omiljenih video sadržaja vide živopisne boje i kontraste, upravo onako kako su ih njihovi autori zamislili.

Dodatno, Galaxy S8 i S8+ donosi novi nivo gaming iskustva uz živopisnu i nadmoćnu grafičku tehnologiju, kao i Game Pack, koji nudi najpopularnije gaming naslove, uključujući odabrane naslove koje podržava Vulkan API.

Svjetski standard u mobilnoj sigurnosti: Galaxy S8 i S8+ sadrži Samsung Knox siguronosnu platformu. Dodatno, Galaxy S8 i S8+ će ponuditi široku paletu biometrijskih tehnologija uključujući skener za otisak prsta, skener zjenice oka i prepoznavanje lica, kako bi korisnici mogli odabrati sigurnu biometrijsku metodu autentifikacije koja najviše odgovara njihovim potrebama.

Galaxy S8 i S8+ će sadržavati i temeljne karakteristike Galaxy uređaja koje su korisnici zavoljeli, uključujući:

· IP68 otpornost na vodu i prašinu

· MicroSD podrška do 256GB

· Always-on zaslon

· Sposobnosti brzog i bežičnog punjenja

Bixby je inteligentni interfejs koji će korisnicima pomoći da dobiju još više od svog telefona. Uz novu Bixby tipku, korisnici će moći praktično pristupiti Bixbyju i upravljati uslugama i aplikacijama jednostavnim glasovnim, dodirnim i tekstualnim naredbama.
 


Prilikom predstavljanja, glasovna funkcija Bixby interfejsa če biti integrirana sa nekoliko ugrađenih Samsungovih aplikacija i karakteristika, uključujući kameru, kontakte, galeriju slika, poruke i postavke, a u planu je proširenje njegovih sposobnosti u bliskoj budućnosti, kako bi uključili još Samsungovih i drugih aplikacija. Sposobnosti kontekstualnih svijesti omogućavaju Bixbyju da nudi personaliziranu pomoć, zasnovanu na njegovom kontinuiranom učenju korisnikovih interesa, situacija i lokacija

Uz Bixbyjevu tehnologiju prepoznavanja slika, korisnici mogu kupovati, pretraživati slike i saznati detalje o mjestima u blizini. Kako njegov ekosistem raste, Bixby će se povezivati širom uređaja, aplikacija i usluga kao sveprisutni interfejs, te otvoriti nova iskustva i scenarije koji pojednostavljuju život korisnika.

Galaxy S8 i S8+ nudi širok portfolio proizvoda i usluga, podižući iskustvo korištenja oba uređaja na vrhunsku mobilnu produktivnost i povezivost.

Galaxy S8 i S8+ otključava novi Gear VR s daljinskim upravljačem i Oculus tehnologijom. Omogućavajući praktično upravljanje i navigaciju jednom rukom, upravljač pruža bolju interakciju pokreta prilikom pristupanja interaktivnom VR sadržaju. Galaxy S8 i S8+ je također poveziv sa novom Gear 360 kamerom kako bi stvorio 4K 360 videozapise i fotografije od 15 megapiksela.

Koristeći snagu obrade Galaxy S8 i S8+ za pojačanu produktivnost, Samsung DeX jedinstveno je rješenje koje pretvara pametni telefon u desktop, pružajući sigurno iskustvo koje podsjeća na korištenje desktopa. Uz Samsung DeX, korisnici mogu jednostavno prikazati i uređivati podatke sa svojih telefona, čineći rad s pametnog telefona bržim i pametnijim.

Dodatno, kako sve više IoT uređaja dolazi na tržište, i povezana mreža postaje sve složenija, Samsung Connect pojednostavljuje upravljanje pametnim uređajima. Uz Samsung Connect, korisnici mogu jednostavno pokrenuti svoje IoT uređaje kroz brzi konfiguracijski proces u tri koraka i upravljati svim povezanim uređajima pomoću jedne integrirane aplikacije.

Galaxy S8 i S8+ dolaze i sa poboljšanom uslugom Samsung Health proširujući tako jednu od najviše korištenih Samsungovih usluga koja ima 60 miliona aktivnih korisnika mjesečno i 11 miliona korisnika dnevno širom svijeta. Samsung Health uključuje tele-health (samo u SAD), lični coaching, društvene mogućnosti koje redefiniraju tradicionalno zdravlje i fitness.

Korisnici mogu kod kuće ostaviti svoje novčanike uz opciju Samsung Pay koja njihov Galaxy S8 i S8+ pretvara u digitalni novčanik koji oni mogu da koriste gotovo posvuda gdje koriste kreditnu ili debitnu karticu. Uz više od 870 partnera iz domena bankarstva, uz pomoć Samsung Pay-a obrađeno je više od 240 miliona transakcija do danas.

Nove slušalice visokih performansi, koje je izradila kompanija AKG u vlasništvu kompanije Harman, donose vrhunski zvuk neprikosnovene kvalitete i dolaze u paketu sa uređajem. Ove slušalice će imati udoban hibridni kanal za još bolju eliminaciju vanjske buke i bit će napravljene od posebnog materijala koji se ne zapetljava, a sastoji se od kombinacije metala i tkanine.

Galaxy S8 i S8+ će se na europskom tržištu naći u slobodnoj prodaji od 21. travnja, u bogatoj paleti boja koje uključuju ponoćno crnu, orhideja sivu i arktičko srebrnu.