Današnji, dugo najavljivanji sastanak političkih lidera u Mostaru, pod pokroviteljstvom Dragana Čovića, lidera HDZ-a i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, je otkazan.

''Otkazan današnji sastanak lidera u Mostaru! Planirani radni ručak predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića i članova Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića u Mostaru, s početkom u 13.00 sati, otkazuje se zbog nemogućnosti dolaska određenog broja sudionika'', navedeno je u priopćenju iz Predsjedništva BiH.

Kako javljaju agencije, nakon što je svoj dolazak na sastanak otkazao Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, isto je u telefonskom razgovoru sa Čovićem učinio i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, pa je shodno tome Čović po svemu sudeći zaključio da je sastanak u "krnjem" sastavu bespredmetno organizirati, prenose Nezavisne.com.

Svoj dolazak je jedino bio potvrdio Milorad Dodik, predsjendik SNSD-a, dok se Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH i predstavnik Saveza za promjene, dvoumio, što je potvrdio i lider PDP-a Branislav Borenović.

"Sastanak u formatu u kojem je Dodik za nas gubi smisao. Mi smo većina na nivou institucija BiH i prvo mi trebamo razgovarati, a tek nakon toga da se obavijeste drugi politički subjekti. Imamo pravo da kažemo kako na sastanku s Dodikom nema smisla sjediti", rekao je ranije Borenović.

Nije poznato hoće se sada sastati Čović i Dodik, budući da je nešto ranije planiran i najavljen njihov zajednički ručak u Mostaru.