Oružane snage BiH su nastavile angažiranje na gašenju požara u BiH, priopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako se navodi u saopćenju, na zahtjev Operativnog komunikacijskog središta 112 Ministarstva sigurnosti BiH, a sukladno propisanim procedurama Oružane snage BiH su nastavile angažiranje na pomoći civilnim strukturama u gašenju požara koji su aktivni na teritoriji BiH.

Tako su u ranim jutranjim satima 26.08.2017. godine od 06,40 do 08,40 sati Oružane snage BiH, helikopterom Mi-8 MTV bile angažirane na gašenju požara na lokalitetu Čvrsnice u općini Posušje. Nakon dvosatnog angažiranja u općini Posušje, popune pogonskim gorivom helikopter OS BiH je upučen na gašenje požara na lokalitetu Rujišta u općini Mostar.

Pored helikoptera i posada Zračnih snaga OSBiH, na gašenju požara u općini Posušje angažirano je i 15 pripadnika OS BiH sa pripadajućom opremom za gašenje požara.

Tijekom jučerašnjeg dana, OSBiH su bile angažirana na izviđanju lokacija u općinama koje su zahvačene požarima kao i gašenju požara iz zraka u općini Trebinje i sa 15 pripadnika OS BiH u općini Posušje. Prilikom izvršenja ove zadaće zračnim putem u općini Trebinje, helikopterske posade OS BiH su ostvarile dva sata leta, izbacile tri vedra i preko šest tona vode na područjima zahvaćenim požarom, za što je utrošeno preko 1.450 litara goriva.

OSBiH će i dalje zračnim i kopnenim angažiranjem, sukladno sa svojim kapacitetima i resursima, nastaviti pružati svu potrebitu pomoć, i biti na raspolaganju civilnim strukturama gašenju požara na teritoriji BiH.

Bljesak.info