VLAHO Orepić napustio je Klub zastupnika Mosta. Kako je rekao, sužavaju se prostor i mehanizmi za realizaciju ideje Mosta.

"Zbog toga sam odlučio istupiti iz Kluba zastupnika Mosta", rekao je Orepić, prenosi N1.

"Već duže vrijeme nastojim potaknuti, istaknuti na unutarnju organizaciju i djelovanje na terenu. Iscrpio sam sve mogućnosti za to. Naše društvo nalazi se u iznimno složenim i zahtjevnim okolnostima, smatram da nepotrebna konfliktna politika nema prostora ni vrijeme i treba je zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom", rekao je Orepić, prenosi N1.

"Istupio sam zato što ideju Mosta želim potkrijepiti idejama koje će biti bitne cijelom društvu, a ne samo dijelu njega. To podrazumijeva okupljanje stručnih, samoostvarenih ljudi, koji će objektivno moći ostvariti te ciljeve. Nastojat ću u saboru biti glas takvih samoostvarenih ljudi, koji nisu ideološki opterećeni, kako onih u Mostu, tako onih izvan njega. Nastojat ću politiku kao sredstvo vratiti narodu i izvesti iz lokalnih okvira. Moje političko djelovanje bit će usmjereno postizanju jedne pristojne, uljuđene, uređene, građanske Hrvatske", rekao je Orepić.

Današnji potez Vlahe Orepića teško je ne povezati s prošlotjednim sukobom s Mostovim Nikolom Grmojom. Orepić je, podsjetimo, putem Facebooka napisao kako ima potrebu javno se distancirati od izjave Nikole Grmoje.

"Dragi ljudi,

Želim se javno distancirati od uistinu skandaloznog dijela izjave gospodina Nikole Grmoje, političkog tajnika MOSTa, koji je na upit o mogućim tužbama Bošnjaka kao posljedici Haške presude rekao:

“Onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve te izbjeglice koje smo mi primili i svu tu pomoć koju smo činili...”

U ovom, za mir i suživot osjetljivom periodu, trebamo biti svjesni posljedica javno izgovorene riječi", napisao je Vlaho Orepić prošli tjedan na Facebooku.