Vlaho Orepić putem Facebooka žestoko je napao Nikolu Grmoju i Božu Petrova. To je samo nastavak sukoba u Mostu koji su u javnost izašli prošli tjedan, a koji su se nastavili jučerašnjim prepucavanjima.

Orepić se danas osvrnuo na posljednje istupe Nikole Grmoje i Bože Petrova, a usput ih je žestoko iskritizirao.

"Dragi ljudi,

Žao mi je što su g.Petrov i g. Grmoja i dalje ustrajni u nepoduzimanju konkretnih koraka u smjeru nužnih promjena u MOSTu, kojih su sigurno svjesni, kao što su to i svi članovi predsjedništva, kluba zastupnika, i glavnog odbora MOSTa.

Komunikacija koja se zasniva na čuđenju i povezivanju moje odluke o istupanju iz kluba zastupnika uz, kako kažu, moje želje, strasti i ambicije, predstavlja neiskren i nekorektan pristup cijelom događaju. Ne želim sudjelovati u “popularnom” političkom komuniciranju, na kojem nažalost i dalje inzistiraju, a koji se sastoji od tematske površnosti i osobne diskreditacije “druge” strane. Ni jedna odgovorna politika se ne može zasnivati na “SLUČAJNIM” a pogotovo ne na netočnim insajderskim informacijama kojim se netko osobno nastoji diskreditirati.

Bilo kako bilo, resetiranje MOSTa na polazne postavke je nužnost, a moj postupak je motiviran samo i isključivo tom potrebom. Kalkulacije nekakvim urotama i osobnim ciljevima je samo bijeg od odgovornosti onih koji za tim posežu.

Ljude koji su mi dali povjerenje nikada neću iznevjeriti i ova moja odluka je na tom tragu", napisao je Orepić.

U kratkom razgovoru za Index osvrnuo se i na spekulacije kako bi se mogao kandidirati za predsjednika države. Rekao je da su to budalaštine.

Podsjetimo, prošlog se tjedna Orepić javno ogradio od izjave Nikole Grmoje.
 


"Dragi ljudi,

Želim se javno distancirati od uistinu skandaloznog dijela izjave gospodina Nikole Grmoje, političkog tajnika MOSTa, koji je na upit o mogućim tužbama Bošnjaka kao posljedici Haške presude rekao:

“Onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve te izbjeglice koje smo mi primili i svu tu pomoć koju smo činili...”

U ovom, za mir i suživot osjetljivom periodu, trebamo biti svjesni posljedica javno izgovorene riječi", napisao je Vlaho Orepić prošli tjedan na Facebooku.

Jučer je napustio Klub zastupnika Mosta.