U Bosni i Hercegovini niske temperature jutros pogoduju formiranju poledice na kolniku, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posebno se  izdvajaju dionice u višim planinskim predjelima, kao i mostovi i prilaze tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolnik. Izvanredni zastoji u odvijanju prometa nisu zabilježeni, a frekvencija vozila pojačana je u gradskim centrima.

Vozači se podsjećaju da je od danas posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, te savjetuje maksimalna oprezna vožnja, prilagođenu uvjetima na putu.

Povremene obustave prometa zbog minerskih ili deminerskih radova, tijekom dana aktualne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača (09-10 i 14-17 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati), M-4 Teslić-Kotor Varoš (08-16 sati), M-18 Tuzla-Ugljevik (Banj Brdo, 08-16 sati) i M-16 Banja Luka-Jajce (HE Bočac, 14-14.30 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (08-16 sati).

Na mjestima izvođenja sanacijskih radova, prometuje se sporije uz obvezno poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije. Izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-18 Priboj-Simin Han.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prijelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila prometuju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste te prijelaze, priopćeno je iz BIHAMK-a.