• Općina Prozor-Rama ponovo se zadužuje
  • Općina Prozor-Rama ponovo se zadužuje
  • Općina Prozor-Rama ponovo se zadužuje
Danas, 21.11.2017. godine, na sjednici općinskog Vijeća, pored točaka rebalansa Proračuna za 2017.-u godinu i nacrta Proračuna za 2018.-u godinu, našla se i točka "Odluka o financiranju deficita iz gotovinskog toka" po kojoj općina Prozor-Rama po drugi put ove godine traži kredit kod poslovnih banaka u iznosu od 600.000 KM zbog nedostatka novca u općinskom Proračunu.

Da stvar bude još tužnija u samoj odluci navedena je i rečenica: „uz mogućnost  ponavljanja zaduženja tijekom 2018.-e godine“ što pokazuje da je načelniku već sada jasno da će mu malo biti ovo sramotno zaduženje i pored svih silnih proračuna koje je naša općina zadnjih devet godina neodgovorno potrošila.

Općinskim vlastodržcima u pljački općinskog proračuna nije dovoljno što su do sada uludo potrošili preko 115 milijuna KM iz proračuna općine  i kredita od EIB-a u iznosu od 8 milijuna KM za uređenje grada koji će se početi otplaćivati tek za nekoliko godina, nego sada  u praksu uvode i zaduženja  kod komercijalnih banaka.

Ostaje za vidjeti do kada će ramski čovjek imati snage sve ovo mirno promatrati dok mu djeca svakim danom odlaze iz kuće tražeći kruha po bijelome svijetu.

OO HDZ BiH Rama