Prošle subote je Ivica Olić bio na utakmici Bayern-Augsburg na Allianz Areni. Često je u Münchenu, često je gost svojeg bivšeg kluba. Koliko ga cijene, dokazuje i ovaj detalj.

"Bit ću ambasador Bayerna. Putovat ću po Americi, Kini i svijetu i promovirati Bayern, naravno, onoliko koliko bude moguće od obveza koje ću imati u reprezentaciji," rekao nam je Ola.

Veliko je ovo priznanje za našeg bivšeg napadača koji je dres Bayerna nosio od 2009. do 2012. godine. S Bayernom je igrao u dva finala Lige prvaka, osvojio je naslov prvaka, njemački kup. Pamti se njegov hat-trick Lyonu u polufinalu Lige prvaka 2010. godine na Gerlandu. Utakmice su to koje navijači Bayerna nikad neće zaboraviti. Tu je, naravno, i onaj gol Manchester Unitedu na Old Traffordu u četvrtfinalu Lige prvaka iste godine. Napravio je Olić velike stvari za Bayern.

"Igrat ću za veterane Bayerna u ligi. Imamo jaku momčad, tu su Elber, Lizarazu i još neki poznati igrači," rekao nam je Olić, a na to smo mu odvratili kako je to momčad koja bi bila u samom vrhu Bundeslige:

"Ha, ha, sigurno bismo imali što za reći."
 
Ivica Olić poslije završetka igračke karijere živi u Hamburgu. Tamo ponedjeljkom rekreativno igra nogomet, ali sad će zbog reprezentacije često dolaziti u Hrvatsku. Pomoćnik je Zlatku Daliću, igra za veterane Bayerna, a postaje i ambasador bavarskog diva. I nakon karijere je bitan faktor u nogometu. Nema što, zaslužio je to svojim odnosom piše Goal.com.