Marin Čilić izborio je četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Parizu, nakon što je sa 7:6 (4), 6:2 svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta (ATP - 23.) te će za mjesto u polufinalu igrati protiv posljednjeg preostalog domaćeg predstavnika u turniru 35-godišnjeg Juliena Benneteaua (ATP - 83.).  
 
Čiliću je za četvrtu pobjedu u petom dvoboju protiv 29-godišnjeg Bautiste Aguta trebalo točno 100 minuta. Prvi set trajao je 65 minuta i tek je u 'tie-breaku' pala odluka o tome tko će ga osvojiti, iako su obojica tenisača napravila po dva 'breaka'. Prvi je do prednosti stigao Španjolac oduzevši Čiliću servis za vodstvo 3:2. No, Marin je odgovorio s dva uzastopna 'breaka' i tri osvojena gema u nizu za vodstvo 5:3 i servisa za set. Ipak, Bautista Agut spriječio je Čilića da dođe do set-lopte i novim 'breakom' produžio set.
 
Scenarij 'tie-breaka' bio je sličan raspletu seta, iako je hrvatski tenisač prvi došao do prednosti (2-0) pa izgubio sljedeća dva poena. No, novim nizom od tri poena Marin je stigao do vodstva 5-2 uz dva servisa. Španjolac je oba ta poena osvojio, ali je njegov pozitivan niz kratko trajao. Jednim promašajem u razmjeni te dvostrukom pogreškom na prvu Čilićevu set-loptu, Bautista Agut je našem tenisaču pomogao da dođe do kapitalne prednosti.
 
'Breakom' na početku drugog seta Čilić je utabao put prema pobjedi i prolazu u četvrtfinale. Naš je tenisač za uvjerljiviji dojam još jednom oduzeo servis Španjolcu za vodstvo 5:2 te u osmom gemu, kad je servirao za pobjedu, izvukao 0-40 i još jednu prednost Bautiste Aguta. Kad je nakon jednog sata i 40 minuta došao do prve meč-lopte, Čilić ju je i pretvorio u pobjedu.

Marin vremena za odmor nema jer ga već danas čeka dvoboj protiv Francuza Juliena Benneteaua za drugo uzastopno polufinale na posljednjem turniru Masters 1000 serije u sezoni u kojem mu pobjeda donosi povratak na 4. mjesto pojedinačne ATP ljestvice. Bit će to Marinov četvrti dvoboj protiv 35-godišnjeg Francuza od kojeg je bio bolji u sva tri prethodna dvoboja. No, posljednji put su se sastali još 2009. godine na turniru u Pekingu. Benneteau je za proboj u četvrtfinale pobijedio Belgijca Davida Goffina, koji je unatoč tom porazu osigurao mjesto na završnom turniru sezone osmorice najboljih tenisača svijeta, ATP Finalu u Londonu.
 
Dvoboj Čilića i Benneteaua na programu je u danas, ne prije 19.30 sati.
 
U preostalim četvrtfinalnim dvobojima sastaju se Nadal - Krajinović, Del Potro - Isner i Verdasco - Sock. Argentinac Juan Martin del Potro bi pobjedom nad Johnom Isnerom postao posljednjim sudionikom londonskog ATP Finala.
 
Čilić bi prolaskom Francuza za finale igrao protiv boljeg iz dvoboja Verdasca i Socka, što je velika prilika za hrvatskog tenisača.