Na sinoćnjem veličanstvenom predstavljanju budućeg načelnika općine Prozor-Rama i kandidata s liste Koalicije hrvatskih stranaka, u prepunom Domu kulture, nazočne je u ime domaćina pozdravio dr. Mario Budimir, predsjednik temeljnog ogranka Prozor i nositelj liste.

Nakon njega nazočnima su se obratili  Drago Tule, predsjednik OO HDZ BIH Rama i predstavnik Koalicije i Ivan Fofić Ćiro, predsjednik HSP-a BIH koji su se u svojim govorima osvrnuli na neučinkovito vođenje općine od strane vladajuće strukture u proteklih 8 godina. Istaknuli su da je u tom razdoblju smanjen broj zaposlenih za 400 radnih mjesta, zatvoreno preko 40% obrtničkih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata, a najtužnija činjenica u svemu tome jest 300 djece manje upisane u školama na našoj općini.

Posebnu pozornost privukao je govor gosp. Dragana Radić, dopredsjednika RDS-a i vlasnika tvrtke „Graditelj svratišta“ i „GS Građenje“.  U svom govoru rekao je da je uz kamenolom Podbor kupio lokaciju „Putnik“ i poslovnu zonu „Unis“  te da mu je plan kroz daljnja ulaganja u tu imovinu zaposliti što više ljudi iz Rame kako bi imali osiguran izvor prihoda i priliku da ostanu na svom ognjištu uz svoje obitelji.

Nadalje, u bivšem kompleksu „Unis“ planira započeti proizvodnju građevinske i betonske galanterije. Za početak je obećao  30-tak novih radnih mjesta u svojoj firmi, a s  partnerima iz drvne industrije i poduzeća Feala su u pregovorima kako bi realizirali i otvaranje njihove podružnice čime bi omogućili još 50 održivih radnih mjesta.

Skup je završen emotivnim predstavljanjem kandidata sa liste koji su se ukratko predstavili, a posebne ovacije izazvao je gosp. Ante Pavličević, kandidat za načelnika koji je nakon predstavljanja Programa Koalicije pozvao sve žitelje općine Prozor-Rame da 2.10. iziđu na izbore i glasaju po svojoj savjesti. „Ako smatrate da ovakvo stanje u općini nije dobro, dajte svoj glas promjenama, jer promjene se ne čekaju one se stvaraju“, kazao je na kraju svog govora.

I Gmići uz Antu i Koaliciju

Dana 28.09.2016 godine Koalicija hrvatskih stranaka na čelu sa kandidatom na načelnika gosp.Antom Pavličević održala je javnu tribina na Gmićima. Mještani Gmića su svojim velikim odazivom potvrdili da čvrsto stoje uz Koaliciju hrvatskih stranaka i kandidata gosp. Antu Pavličevića. Nakon javne tribine mještani su nastavili druženje uz čašicu razgovora sa kandidatima sa liste i budućim načelnikom.