Danas je jedna od najvećih holivudskih zvijezda, ali njegov početak bio je prava borba. Majka Sylvestera Stallonea imala je vrlo težak porođaj, tijekom kog je njenom sinu oštećen nerv zbog kojeg je patio od paralize lica. Upornim vježbama uspio je povratiti pokretljivost većine mišića, ali nikada u potpunosti. To je bila njegova prva bitka iz koje je izašao kao pobjednik.

Zbog loše materijalne situacije, morao je da se na razne načine dovija kako bi preživio u 'džungli' New Yorka i slijedio svoj san da bude glumac.

Prihvatio je čak i ulogu u porno filmu, u kojem je za dva dana rada zaradio 200 dolara. Dugo nije uspijevao napraviti nikakav pomak u karijeri, a u jednom od najtežih perioda života morao je da ukrade nakit svojoj supruzi, kako bi kupio hranu. Nedugo potom postao je beskućnik i tri dana spavao na autobuskoj stanici u New Yorku. Morao je prodati čak i vlastitog psa za 25 dolara, jer ga više nije mogao hraniti, piše B92.

Nekoliko tjedana potom gledao je boks meč između Muhameda Alija i Chucka Wepnera i to ga je inspiriralo da napiše scenario za, sada već antologijski film, 'Rocky'. Ubrzo je dobio ponudu od 125 000 dolara za otkup scenarija, ali je Stallone postavio uvjet da dobije glavnu ulogu. Studio je odbio jer su željeli 'pravu zvijezdu'. Rekli su da izgleda i govori čudno, što je bila posljedica oštećenja nerva na rođenju.

Nakon nekoliko mjeseci cjenjkanja i ponude od 250 i 350 tisuća dolara, studio je ipak pristao da mu pruži šansu i dali su mu svega 35 000 dolara za scenario i glavnu ulogu u filmu. Ostalo je povijest. Film je osvojio Oscara za najbolji film, najbolju režiju i najbolju montažu, a Stallone je bio nominiran za najboljeg glumca i najbolji scenario. Film je ostao upamćen kao jedan od najvećih u američkoj filmskoj povijesti.

Inače, čim je dobio isplatu od 35 000 dolara, tri dana proveo je ispred jedne prodavnice gdje je nekada ranije prolazniku prodao svog psa. Nadao se da će ga ponovno sresti, a kada se to dogodilo, Stallone mu je ponudio 100 dolara da mu vrati psa.

Čovjek nije pristao ni na 500, ni na 1.000 dolara. Na kraju je Stallone platio nevjerojatnih 15 000 dolara da bi ponovno došao do izgubljenog prijatelja, prenosi B92.