U većem dijelu BiH promet se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolniku. Zbog predstojećih praznika, očekuje se pojačana frekvencija vozila kako na cestama u BiH tako i na graničnim prijelazima.

Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja, pa se vozačima preporučuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na cesti.

Na magistralnoj cesti M-1.8 Šićki-Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć, zbog minerskih radova, danas od 11 do 15 sati mogu se očekivati kraće obustave prometa (do 15 minuta). Iz istog razloga do kraćih obustava (do 5 minuta) doći će danas od 12 do 17 sati na magistralnoj cesti M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalne ceste R-445 Semizovac-Ilijaš, danas od 08 do 16 sati na snazi je obustava prometa na dionici Donja Vogošća-Malešići (od pružnog prijelaza Donja Vogošća 1 do mosta na rijeci Bosni). Alternativni smjerovi su Donja Vogošća-Karaula-Malešići i autocesta A-1 Jošanica-Podlugovi.

Danas do 19 sati, zbog radova na asfaltiranju, promet će biti obustavljen i na raskrsnici regionalnih cesta R-402 (Ljusina-Gnjilavac) i R-401b (Gnjilavac-Konjodor-Brigovi) u mjestu Gnjilavac, općina Cazin.

Zbog radova na području Hrvatske, vozači se upozoravaju na moguća duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, u petak 25. studenog, u razdoblju od 07 do 18 sat,i doći će do potpune obustave prometa na graničnom prijelazu Orašje-Županja, priopćeno je iz BIHAMK-a.