Nakon vijesti da je bivši ruski špijun s prebivalištem u Velikoj Britaniji završio u kritičnom stanju, prema svemu sudeći otrovan, procurila je i njegova navodna posljednja snimka prije nego što se srušio.

Sergej Skripal (66) bio je sa svojom kćeri Julijom, koja je u tridesetim godinama i živi u Rusiji, ali je bila u posjetu ocu.

Na snimci nadzorne kamere od nedjelje u 15:47 vidi se kako dvoje ljudi, za koje se vjeruje da su upravo navedeni otac i kći, šeću trgovačkim centrom u Salisburyju, u kojem bivši špijun živi. Skripalova supruga, sin i stariji brat umrli su u posljednje dvije godine, javlja BBC.

Manje od pola sata nakon toga pronađeni su u nesvijesti na klupi istog trgovačkog centra. Kako je jedan očevidac opisao, oči su im bile bijele, a pjena im je izlazila na usta. Hitna pomoć je pozvana i brzo došla na mjesto, nakon čega je Julija odvezena helikopterom u bolnicu, a Sergej vozilom hitne pomoći.

Policija i daje istražuje koja je točno supstanca otrovala Skripalove. Međutim, na mjesto incidenta ubrzo nakon hitne pomoći došao je tim za dekontaminaciju i testiranje u zaštitnim odijelima, a kako sada javljaju britanski mediji, dvoje pripadnika hitnih službi također je završilo u bolnici.