Organizacija Zajednice žena HDZ-a 1990 i organizacije Mladeži HDZ-a 1990 su proveli niz uspješnih aktivnosti u sklopu akcije „OBITELJ SVAKOM DJETETU“ diljem Bosne i Hercegovine.

Organizacija Zajednice žena i Mladeži HDZ1990 Rama u cilju podrške akciji  "Obitelj svakom djetetu " prikupila je donaciju za djecu bez roditeljskog staranja Dječjeg dom "Egipat“ u Sarajevu. Riječ je o najstarijem sirotištu u BiH čiji je osnivač Josip Stadler .
U domu  je trenutno 16 djece.

Gradski odbor Zajednice žena i Mladeži HDZ 1990  Mostar također sudjeluje u ovoj akciji i to prikupljanjem donacija za socijalno ugrožene obitelji s područja Mostara.

U Uskoplju, Jajcu i Vitezu članice Zajednice žena i Mladeži HDZ 1990 pokrenule su kreativne radionice izrade božićnih ukrasa i prodaju istih uz simbolične donacije. Akciji se odazvao veliki broj građana. Sav prihod biti će darovan Domu za nezbrinutu djecu „ Mala kuća“ u Varešu. O djeci iz ovog doma skrbe časne sestre. Dom ima 21 štićenika, djecu od 4,5 do 18 godina.  

Općinske organizacije Zajednice žena HDZ 1990 Ljubuški i Čitluk svoje su donacije usmjerile Udruzi za pomoć i rehabilitaciju nezbrinutih trudnica i pomoć ženama s problemima u obitelji- Majka Krispina -Međugorje.

Županijski odbor Zajednice žena HDZ 1990 Herceg – bosanske županije organizira veliki humanitarni koncert u Livnu čiji će prihod biti usmjeren dvjema udrugama:  Bistrica - udruženje žena oboljelih i liječenih od tumora dojke i  Udruzi Hrabro srce koja okuplja samohrane roditelje kao i žrtve obiteljskoga nasilja.

Temelj cijelokupnog projekta poboljšanja položaja i uvjeta u kojima žive djeca bez roditeljske skrbi je i dugoročni plan reforme zakonskog okvira koji regulira njihov položaj.

Predsjedništvo Zajednice žena HDZ1990 na svojoj sjednici održanoj u listopadu donijelo je odluku o provođenju akcije darivanja djece bez roditeljske skrbi. Cilj je skrenuti pažnju javnosti na ozbiljan problem predugog boravka djece u ustanovama (dječjim domovima) i njihovim malim šansama za posvojenje. Prema podacima Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u BiH živi  2.700 djece bez roditeljske skrbi, a od toga ih je u ustanove smješteno više od 1.000.

Zajednica žena HDZ 1990 podržava inicijativu FMRSP za izradu Zakona o hraniteljstvu čime bi se trebao povećati broj djece u hraniteljskim obiteljima. Međutim, to je ipak privremeno rješenje za djecu bez roditelja i najbolje što  mogu dobiti i što najviše trebaju su roditelji.

„Reforma socijalne politike u BiH bi trebala obuhvatiti i Obiteljski zakon u dijelu u kojem uređuje institut posvojenja te iznaći način da procedura postane efikasnija i brža. S jedne strane imamo djecu bez roditeljske skrbi koja su godinama u ustanovama, a s druge strane parove koji godinama čekaju na posvojenje. Između njih je tromi sustav i birokracija, sustav koji očito nije aktivan na terenu. Cijena je visoka, a to su djeca koja odrastaju u domovima bez roditelja“- rekla je predsjednica Zajednice žena HDZ 1990 Borka Herceg Lukenda,

„U ovo predblagdansko vrijeme organiziraju se mnoge humanitarne akcije u kojima se sjetimo najugroženijih među nama i to je lijepo ali nije dovoljno“ – istaknula je Herceg Lukenda. „Ne želimo površno pristupati problemu djece bez roditeljske skrbi - dolaskom za blagdane. Želimo pomoći dugoročno -  a to je moguće izmjenom zakonske regulative.“