Vozač iz Šipova, inicijala S.P. (1966.), ispitan je u subotu u policiji u Jezeru, zbog sumnje da je namjeravao podmititi policajce.

Tijekom kontrole prometa, policija u Jezeru je zaustavila Audi kojim je upravljao osumnjičeni, a kojem je alkotestiranjem utvrđena nazočnost alkohola u organizmu u količini od 1,25 g/kg.

Kada je vozaču rečeno da ja po Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na cestama BiH za navedeni prekršaj predviđeno 100 KM novčane kazne, dva kaznena boda i 30 dana zabrane upravljanja motornim vozilim ''B'' kategorije, te da će mu biti uručen prekršajni nalog, S.P. je policijskim službenicima ponudio novčanicu od 50 KM s ciljem izbjegavanja odgovornosti za počinjeni prekršaj.

Nakon što su mu policijski službenici rekli da je nuđenje novca kazneno djelo, te da će biti lišen slobode, on je sjeo u vozilo i udaljio se s mjesta.

Istog dana u jutarnjim satim S.P. je pronađen i ispitan u svojstvu osumnjičenog u prostorijama Policijske postaje Jezero.

Protiv njega će nadležnom tužiteljstvu biti dostavljeno izvješćej za počinjena kaznena djela davanje mita u pokušaju i sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, priopćeno je u nedjeljuiz Policijske uprave Mrkonjić-Grad.