Nakon što su ih jučer pripadnici privatne zaštitarske tvrtke spriječili, nova Uprava Elektroprivrede HZ HB na čelu s vršiteljem dužnosti direktora Marinkom Giljom ušla je u Upravnu zgradu toga poduzeća i održala kratki sastanak, javlja Federalna televzija.

FTV podsjeća da je  na jučerašnjoj Skupštini imenovan novi Nadzorni odbor, te smijenjen direktor Nikola Krešić sa suradnicima.

I dok jedni smatraju da se ne poštuju sudske mjere i djeluje suprotno zakonu, drugi očekuju mirnu primopredaju dužnosti i prave planove revitalizacije društva.

Kako sada stvari stoje, Hercegovina nema više samo dvije škole pod jednim krovom, nego i dvije uprave jednog poduzeća.

Vršitelj dužnosti direktora Marinko Gilja oko 14 sati je došao u Upravnu zgradu Elektroprivrede HZ HB. Zaštitarima koje je unajmila stara uprava otkazana je suradnja, a policija je osiguravala nesmetan ulazak. Ured Nikole Krešića, rekao je Gilja, bio je zaključan, pa su za sastanak poslužile druge prostorije.

No, stara uprava se, najavljuju, neće predati bez borbe. Nikola Krešić nije želio pred kamere. Sutra će, najavio je doći na posao, ali je poručio kako se nad njim i suradnicima vrši pravno nasilje i da će konačnu riječ dati sud. Novu upravu to ne brine.

Gilja već ima i suradnički tim. Gojko Anić je izvršni direktor za pravne poslove, Anto Tutiš za ekonomske, dok je na čelu proizvodnje Ivica Čule. Za distribuciju je zadužen Ilija Bakalar,opskrbu Ivica Pavković, a izvršni direktor za razvoj je Drago Bago.