Već mjesecima ljubitelji Applea očekuju najavu novih Mac računala, a čini se da će im želje biti uslišene 27. listopada. Glasinu o mogućem Appleovom događanju za taj dan otkriva Matthew Panzarino sa stranice TechCrunch.

Stvari su daleko od potvrđenih, no čini se kako je četvrtak, 27. listopada odabran s razlogom. Dok Apple obično održava svoje prezentacije utorkom ili srijedom, 26. listopad je prilično zauzet - Microsoft bi tada trebao otkriti vlastite hardverske novitete, prenosi Tportal.hr

Glasine govore kako će Apple otkriti nove MacBook Air modele bez uobičajenog USB priključka, MacBook Pro osvježenja sa sekundarnim digitalnim zaslonom iznad tipkovnice, a šuška se i o novitetima iz iMac linije. Neslužbeno se govori i kako će Apple prezentirati 5K računalni zaslon kako bi zamijenio Thunderbolt Display koji se iz prodaje povukao u lipnju ove godine. Kako bi MacBook računala i stariji Macovi općenito uopće mogli upogoniti taj 5K zaslon, očekuje se da bi Apple u njega mogao integrirati zaseban grafički procesor.

Ono što definitivno ne treba očekivati su (potpuna) osvježenja tablet računala iPad, što je planirano dogodine.