Njegova će statistika zasigurno mnoge iznenaditi. Nekako po inerciji pomislimo kako je Messi igrač s najviše osvojenih klupskih titula, eventualno Ibrahimović, Ronaldo, Iniesta ili Xavi, ali igrač s najviše naslova zove se Maxwell.

Igrajući u ligama pet zemalja Maxwell (Scherrer Cabelino Andrade) je osvojio nevjerojatnih 36 titula. Ovo ujedno znači da se izjednačio s legendarnim Ryanom Giggsom, ali Giggs je sve titule osvojio unutar jedne lige i samo s Manchester Unitedom.

Nedavno osvajanje Liga kupa Francuske s PSG-om dovelo je ovog 35-godišnjeg Brazilca na vrh ljestvice najuspješnijih nogometaša svijeta.

Unatoč tome, Maxwell nikad nije igrao neku važnu rolu u nacionalnoj vrsti Brazila, gdje je debitirao tek u 31. godini života, upisavši do sada samo deset nastupa za reprezentaciju svoje zemlje.

Maxwel je svoju karijeru započeo u klubu Cruzeiro Belo Horizonte, da bi 2001. godine prešao u Ajax Amsterdam.

Sa slavnim nizozemskim klubom osvojio je šest naslova, a u sezoni 2003/04 izabran je za najboljeg igrača u toj zemlji.

Inter iz Milana bila mu je naredna postaja, a tamo je osvojio pet titula, od čega su dvije naslov prvaka Italije (2007. i 2008.). U Interu je igrao između 2006. i 2009. godine.

Prelaskom u Barcelonu, gdje je igrao od 2009. do 2012., nastavio je svoj niz osvajanja naslova. Dva puta je s Barcom bio španjolski prvak, a upisao je ukupno deset titula s katalonskim klubom pod vodstvom Pepa Guardiole koji ga je i doveo iz Intera.

U PSG-u mu se može dogoditi da osvoji još dvije titule do kraja ove sezone (prvenstvo i nacionalni kup Francuske), čime bi došao do ukupno 38 titula, gdje bi se, moguće je, njegov impozantni niz i zaustavio, jer mu s istekom ove sezone prestaje ugovor.

Hoće li ga njegov najbolji prijatelj Ibrahimović nakon PSG-a 'povući' u Manchester United i tako mu omogućiti šansu za još neke naslove prvaka u budućnosti, zasad je nepoznato, ali i ne posve vjerojatno.

Neki od nogometaša koji su također osvajali veliki broj titula su Zlatan Ibrahimović (34), Iniesta, Dani Alves  i Gary Neville (31), Xavi Hernandez (30), Lionel Messi (29) itd., pri čemu valja kazati kako statistika bilježi da su Vitor Baia (35 naslova) i Ryan Giggs (36) rame uz rame s Maxwellom, ali njedan od njih dvojice nije osvajao titule u pet jakih liga kao Brazilac.