Pobjedom od više nego uvjerljivih 6:0 protiv Norveške, Njemačka je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo praktično otklonila sve dileme oko plasmana, a ujedno zadržala stopostotni učinak u skupini. Teoretski Sjeverna Irska može Njemačku do kraja preteći i gurnuti u baraž poziciju, ali to je uistinu na granici znanstvene fantastike. Sve ostale reprezentacije iz ove skupine (C) otpale su iz utrke, računajući i pritajenog favorita Češku.

Golove za Elf u Stuttgartu su postigli Özil (10.), Draxler (17.), Timo Werner (21./40.), Goretzka (50.) i Gomez (79.).

Norvežani su protiv motiviranih Nijemaca uistinu izgledali kao zalutala skupina amatera koju su zabunom poslali na ogled sa svjetskim prvakom.

U istoj skupini Sjeverna Irska je nadigrala Češku rezultatom 2:0, dok je Azerbaidžan potopio slabašni San Marino sa 5:1.

Njemačka u Skupini C ima 24 boda, dok je Sj. Irska sakupila 19, a Azerbajdžan 10 bodova.

U ostalim skupinama Danska je u gostima pobijedila Armeniju s 4:1 (uz tri zgoditka Thomasa Delaneyja), Crna Gora je savladala Rumunjsku rezultatom 1:0 (strijelac Jovetić), a Engleska je uspjela pobijediti Slovačku 2:1, nakon ranog gola Slovaka u 3. minuti utakmice (strijelac Lobotka). Strijelci za Englesku bili su Dier u 37. minuti i Rashford u 59.

Poljska je zabilježila rutinsku pobjedu protiv Kazahstana (3:0), a strijelci su bili Lewandowski (11-m), Milik i Glik, dok je Slovenija bila bolja od Litve (4:0), a Škotska od Malte, pobijedivši 2:0.

U skupini E Poljska ima 19, a Danska i Crna Gora po 16 bodova.

Engleska je u skupini F sakupila 20 bodova, Slovačka 15, dok Slovenija i Škotska imaju po 14 i još uvijek su u igri za drugo mjesto, koje vodi u dodatne kvalifikacije.

U nedjelju je u skupini H plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji (14.6.–15.7. 2018.) osigurala Belgija, dok su u skupini C Švicarska i Portugal nedostižni ostalima, a tko će od njih ići izravno, a tko će morati u baraž, odlučit će njihov međusobni susret.