Sporazum o snižavanju cijena rominga između Crne Gore, BiH, Srbije i Makedonije u krajnjoj je fazi implementacije, a početak primjene planiran je za kraj lipnja, priopćeno je iz crnogorskog Ministarstva za informacijsko društvo i telekomunikacije.

Predstavnici Ministarstva rekli su da su regulatorne agencije sve četiri potpisnice Sporazuma donijele odluke o snižavanju cijena roaminga, koje se međusobno primjenjuju po principu reciprociteta.

"Donošenje odluka uslijedilo je nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o roamingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju", naveli su iz Ministarstva.

U priopćenju se precizira da bi prvo sniženje cijena roaminga trebalo da stupi na snagu 30. lipnja traje godinu dana.

"Odlukama je predviđeno fazno snižavanje cijena roaminga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa lipnjom 2017. godine", rekli su iz crnogorskog Ministarstva.

Sporazum o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama potpisali su krajem rujna prošle godine predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.