Nisvetu Poriću i Safetu Isakoviću nije određena mjera jednomjesečnog pritvora kako je to danas zatražilo Tužilaštvo BiH. Bužimske "Gazije" puštene su na slobodu uz mjeru zabrane kretanja.

Tužiteljstvo BiH od Suda BiH je zatražilo određivanje pritvora za Porića i Isakovića zbog postojanja opasnosti od bijega i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu i utjecati na svjedoke ili sudionike. Podsjećamo, dvojicu pripadnika "Gazija" iz Bužima, prekjučer je uhitila SIPA pod sumnjom da su počinili ratni zločin.

Osumnjičenici su pod istragom, Isaković kao zapovjednik, a Porić kao pripadnik Interventnog diverzantskog voda "Gazije" u sastavu 505. brigade 5. korpusa Armije BiH, a tereti ih se da su u srpnju 1995. godine na području Bosanske Krupe počinili ratni zločin nad ratnim zarobljenicima Vojske RS-a.

Osumnjičenike se tereti da su osobno, u suradnji s drugim vojnicima, počinili ubojstva trojice zarobljenih pripadnika VRS-a, koji su se predali i među kojima je bio i jedan ranjenik, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Nisvet Porić zvani Cvrle bio je ratni zapovjednik jedinice "Gazije", koja je bila u sastavu 505. viteške brdske brigade, kao i Safet Isaković zvani Džidžo koji je i nositelj najvećeg ratnog priznanja značke "Zlatni ljiljan".