U posljednjem susretu 13. kola njemačkog nogometnog prvenstva Eintracht Frankfurt, kojeg vodi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač, odigrao je 1-1 na gostovanju kod Augsburga produživši niz bez poraza na sedam utakmica.

Kovačeva momčad je povela u 11. minuti golom Branimira Hrgote, a izjednačio je u 34. minuti Ji Dong-Won. Do kraja susreta oba su sastava mogla i do drugog gola, no rezultat se nije mijenjao. Ante Rebić nije nastupio za momčad iz Frankfurta.

Bila je to sedma uzastopna utakmica u kojoj Eintracht nije poražen, premda je igrao i protiv Bayerna (2-2) i Borussije Dortmund (2-1). Posljednji poraz odabranici Nike Kovača doživjeli su 1. listopada na gostovanju kod Freiburga (0-1), prenosi Hina.

Osvojivši bod u Augsburgu, Eintracht se popeo na diobu četvrte pozicije koju dijeli s Hoffenheimom.

U drugom nedjeljnom susretu HSV je u derbiju začelja na gostovanju pobijedio Darmstadt 2-0 upisavši prvu pobjedu sezone. Bodove momčadi iz Hamburga donijeli su Michael Gregoritsch (30) i Matthias Ostrzolek (90), Mladi hrvatski nogometaš Alen Halilović nije konkurirao za gostujući sastav.

Na ljestvici vodi RB Leipzig sa 33 boda, Bayern je drugi sa 30 bodova, na trećem mjestu je Hertha sa 27 bodova, a zatim slijede Hoffenheim i Eintracht sa po 25 bodova. Šesta je Borussija Dortmund sa 24 boda. Posljednja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Hamburg (7) i Ingolstadt (6).