Nijemci su izračunali brzinu kojom je loptu prema desnim rašljama Bayernova gola poslao Andrej Kramarić i tako postigao jedini gol na utakmici, za pobjedu njegova Hoffenheima u 27. kolu Bundeslige.

Povijesni je to uspjeh i prvi trijumf Hoffenheima u povijesti protiv najboljeg njemačkog kluba, o kojoj dan kasnije pišu njemački mediji.
 
Igrala se 21. minuta kad je Kramarić, najbolji igrač derbija, primio odbijenu loptu i strašnim udarcem s 20 metara probio Ulreicha. Da je Neuer bio na golu, možda bi i obranio Kramarićev udarac, no to ne umanjuje majstoriju sjajnog napadača Hoffenheima.
 

"Ulreich je bio na lopti koja je išla brzinom od 93 kilometra na sat, ali nije mogao zaustaviti Kramarićev 14. ovosezonski gol i sedmi u zadnjih pet utakmica. Hrvatski napadač došao je u Hoffenheim prošlog ljeta za 10 milijuna eura iz engleskog prvaka Leicestera, a sada Hoffenheim gura prema eliti", piše Sport Bild.

Kicker ističe kako "Bayernov vratar Ulreich nije bio osobito dobro postavljen kod Kramarićeva šuta." Ali ne negira kako je napadač Hoffeneheima postigao lijep gol i dodaje da je probušeni Bayernov vratar kasnijim obranama dokazao kako je dobar vratar.