Gigi Buffon (40) jednostavno je neuništiv! Posljednju je utakmicu za Juve odigrao još početkom prosinca, ozljeda je bila ozbiljna i na gol “stare dame” vratio se tek u utorak, u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa protiv Atalante u Bergamu… Naravno da je briljirao!

Strijelac jedinog gola bio je Gonzalo Higuain već u 3. minuti utakmice. No, domaća Atalanta opasna je, pa već u 25. minuti ima priliku izjednačiti.

Izborili su domaćini penal, a izvesti ga je krenuo Alejandro Gomez. Sve je Gomez učinio kako treba, no taj mu je šut jednostavno obranio Gianluigi Buffon! Ne bi tu bilo ništa čudno da Gigi nije pauzirao puna dva mjeseca, posljednju je utakmicu odigrao još početkom prosinca, a onda se oporavljao od ozljede i propustio ukupno 10 utakmica ‘stare dame’. Uz sve to je neuništivi golman u nedjelju 28. siječnja proslavio 40. rođendan, piše tportal.hr.

Obranio je taj penal i – pokazalo se kasnije – osigurao pobjedu svojoj momčadi. Najbolji mogući način za proslavu ‘okruglog’ rođendana i povratka na teren.

Hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić igrao je čitavu utakmicu za Juventus. Uzvratni susret igrat će se krajem veljače u Torinu.

Drugi polufinalni par čine Milan i Lazio koji će svoj prvi susret odigrati u srijedu, dok je uzvrat u Rimu također na rasporedu krajem veljače.

Finale će se igrati u Rimu 9. svibnja.