Sigurno da vam se ponekad dogodilo da ste neke stvari koje ste mogli uraditi danas ostavili za sutra. Ali ako vam je to stalna ili česta navika onda će vam sigurno stvoriti veliki problem pa poduzmite sve da poslove koje trebate uraditi ili završiti odradite blagovremeno. Odugovlačenje je često nekakav oblik straha.

Najvažnije je u slučaju da je 'zadatak' ipak malo kompliciraniji da ga podijelite u nekoliko manjih koraka jer je puno lakše odraditi seriju manjih poslova od nekog većeg projekta. Zapišite na papir što vas čeka i stavite na vidljivo mjesto kako bi se podsjetili na 'moranje' odrađivanja.

Stvar je koncentracije i motiviranosti koliko ćete uspjeti zacrtani posao odraditi do kraja ali prije negoli počnete budite odmorni i voljni se uhvatiti u koštac s tim. Da bi postigli punu koncentraciju uzmite predah i otiđite na kratku šetnju kako bi ste udahnuli malo svježine. Obećajte sebi nagradu kojom ćete se nagraditi kad uspješno odradite i posao privedete kraju.

Uglavnom, u svakom slučaju izbjegavajte odgađanje poslova jer vam, provjereno, ne mogu donijeti ništa dobro već naprotiv, odgađanje donosi nove i još veće brige.