Iako dolazak ovog noviteta još nije služben, dovoljno je znati da WhatsApp s njime eksperimenitra - a gdje ima dima, ima i vatre

Čini se da WhatsApp slijedi korake koje su već usvojili konkurenti Telegram, WeChat i Viber. Riječ je o dodatku 'Delete of everyone' odnosno 'izbriši za svakoga' koji u principu omogućuje da brišete poruke koje ste slučajno poslali - prije nego što ih primatelj uspije pročitati.

Kompanija također počinje s testiranjem funkcionalnosti značajke na Androidu i iOS-u, piše izvor WABetaInfo. Sudeći prema insajderima, u pripremi je posvećeni server za povlačenje koji bar za sad vrlo uspješno briše neželjene poruke. velik broj korisnika nema pristup značajki i vrlo će vjerojatno morati čekati zeleno svjetlo od Facebooka (koji je vlasnik WhatsAppa).

Kako će to sve izgledati?

Najzanimljivija stvar vezana uz ovu značajku je da, sudeći prema slikama koje je objavio WABetaInfo, 'opozvane' poruke nestat će i iz centra za obavijesti - na Androidu i iOS-u. Evo kako će izbrisane poruke izgledati u notifikacijama:

Kada stiže nadogradnja?

Glasine o dolasku nove značajke počele su cirkulirati mrežom nakon što su snalažljivi korisnici počeli zamjećivati znakove novih opcija u samom kodu WhatsAppa. Oni pretpostavljaju da je kompanija mogla objaviti kod još u lipnju.

Štoviše, 'Delete for everyone' već se pojavila u beti izdanoj u kolovozu. Riječ je, naime, o verziji za Windows Phone koja nam govori da bismo značajku brisanja nepročitanih poruka mogli vidjeti i na Androidu i iOS-u. Točan datum dolaska 'Delete for everyone' značajke još je nepoznat, što znači samo jedno - budite oprezni što šaljete.