Srpska demokratska stranka (SDS) nije iznenađena najavom predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će se 'njegovi zastupnici uvući u parlament' kako bi pokušali srušiti Vijeće ministara BiH, kako bi onda povećali PDV za još tri posto i uveli trošarine na gorivo, izjavila predsjedavajuća Kluba SDS-a u Zastupničkom domu (PD) parlamenta BiH Aleksandra Pandurević.

''Poručujemo Dodiku, bili mi ili ne u Vijeću ministara, nećemo dozvoliti nove namete i harač naroda'', navela je Pandurević.

Tvrdi da je predsjednik RS-a „bacao dimne bombe, baratajući usporednim podacima o visini PDV-a u regiji“.

''Sve ostale zemlje regije imaju diferenciranu stopu PDV-a, a ona niža, u korist svakodnevnih potreba stanovnika (osnovnih namirnica, lijekova, kompjutera itd.) u Srbiji je osam posto ili u Hrvatskoj 10 posto. Uostalom, i Reformskom agendom, u koju SNSD voli da se kune, obećali smo poboljšanje gospodarskog ambijenta i socijalne politike. Kakvo je to rasterećenje gospodarstva, ako im PDV povećate na 20 posto i još pride povećate i trošarine na gorivo'', pita Pandurević.

To bi značilo, upozorava, smanjenje plaća i otpuštanje radnika u privatnom sektoru i lančano poskupljenje svih proizvoda i usluga.

''Tako se ne brine ni o narodu ni o gospodarstvu'', upozorila je Pandurević, povodom Dodikove inicijative da se PDV poveća sa 17 na 20 posto, te da se uvedu trošarine, kako bi se pokrio proračunski deficit u RS od 150 milijuna KM.