Predsjedništvo Naše stranke večeras (20.03.2018.) je na redovitoj sjednici razmatralo kao jednu od točaka i prijedlog Demokratske fronte da sa Našom strankom, SDP-om i GS-om održi “kongres ujedinjenja” u jedan politički subjekt.

Predsjedništvo Naše stranke zaključilo je da se prijedlog Demokratske fronte prvenstveno odnosi na stranke nastale raskolom SDP-a, u tim nastojanjima ih podržavamo, te u vezi s tim predstavnici Naše stranke neće sudjelovati na sastanku koji je za sutra u podne zakazala Demokratska fronta.

Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za suradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatramo da je za to bilo sasvim dovoljno vremena.

Podsjećamo da je Naša stranka, mnogo prije DF-ovog prijedloga, uložila velike napore i predlagala zajedničke nestranačke kandidate za Predsjedništvo BiH, ali smo naišli na potpunu nezainteresiranost za ovakvu vrstu suradnje.

Žalimo što su pokušaji ovih stranaka za suradnju prije svega medijski a znatno manje suštinski, ali bez obzira na aktualni trenutak Naša stranka računa na partnere iz SDP-a i DF-a za suradnju od predstojećih listopadskih izbora, stoji u priopćenju iz Naše stranke.

Dnevnik.ba