Najmanje 21 osoba je poginula, a šestoro se smatra nestalim uslijed sinoćnjeg nevremena koje je pogodilo Skoplje, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Među poginulima je i jedno osmogodišnje dijete, prenose lokalni mediji. Najmanje 24 osobe su ozlijeđene i liječnici su im ukazali pomoć. Dosad je identificirano 20 poginulih. Veliki broj vozila i dalje je zaglavljen na klizištu u naselju Stajkovci.

Ulice su poplavljene, a velika materijalna šteta nastala je u predgrađu, javlja Al Jazeera Balkans. Gradske vlasti oformile su krizni stožer. Odlučile su da obiteljima stradalih pomognu financijski s po 3.000 eura i pozvali Vladu da područje Skoplja i Tetova proglasi kriznim.
 

U tijeku je akcija čišćenja puta u Šipkovici kod Tetova, koji je ostao zatrpan nakon što je nevrijeme aktiviralo klizište. Tri sela su još odsječena, a iz nadležnih institucija kažu da su u kontaktu s njima.

Vlasti pozivaju građane da ne napuštaju kuće bez potrebe. Slična situacija u Šipkovici dogodila se prije točno godinu dana, kada su u nevremenu poginule četiri osobe, među njima troje djece.

U Skoplju je jučer za dva sata palo više kiše od prosjeka za cijeli mjesec kolovoz.

Makedonski predsjednik Đorge Ivanov naredio je vojsci da na raspolaganje stavi sve moguće kapacitete kako bi se otklonila šteta koju je u državi, a naročito u području Skoplja, izazvala sinoćnja oluja. (bljesak.info)