Poznata internetska stranica za benchmark testove AnTuTu provela je istraživanje u kojem se nastojalo utvrditi koji se brand pametnih telefona najčešće kopira i to samo sličnim dizajnom, ne i pripadajućim performansama i kvalitetom. Istraživanje se bazira na ukupno 17.424.726 uređaja koji su prošli kroz AnTuTu testove (od toga je za njih 2,64% utvrđeno da su klonovi poznatijih brandova), piše Bug.hr.

Brand s najviše klonova je Samsung, oko 36,23% uređaja na AnTuTu testiranju bili su slični nekom od pametnih telefona koje je predstavila južnokorejska tvrtka. Brandovi kao što su Apple i Xiaomi imaju 7,72 odnosno 4,75% u kloniranim uređajima.

Slijedi tvrtka Oppo s udjelom od 4,46% i Huawei s udjelom od 3,40%. AnTuTu u istraživanju navodi i najčešće klonirane modele pametnih telefona, na prvom mjestu nalazi se europska inačica Samsung Galaxy S7 Edge uređaja s udjelom od 4,94%, nakon čega slijede dvije inačica Samsung Galaxy S7 modela, a na listi su i dva Samsungova clamshell mobilna uređaja, W2016 i W2017. Prvi Appleov uređaj na listi je iPhone 7 Plus koji se nalazi na petom mjestu, dok sedmo i osmo mjesto na listi zauzimaju OnePlus 3T i Xiaomi Mi 5.