U zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i Hercegovine danas je prijepodne pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Do sredine dana doći će do jačeg naoblačenja sa zapada što će uvjetovati padaline. Kiša se očekuje najprije u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i zapadnom dijelu Hercegovine. U ostalim područjima kiša će padati samo ponegdje. U planinskim područjima padat će susnježica i slab snijeg.

U noći na četvrtak jače padavine bit će u cijeloj BiH. Snijeg se očekuje iznad 1000 metara nadmorske visine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. U Hercegovini i u Krajini umjeren do pojačan, na momente i sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

U Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima BiH prijepodne je pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno. Temperature zraka u 10.00 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Sokolac -3, Ivan-sedlo i Jajce 1, Brčko, Široki Brijeg i Srebrenica 2, Banja Luka i Mostar 3, Bugojno, Doboj, Grude, Livno i Sarajevo 4, Bijeljina, Drvar, Prijedor, Trebinje i Tuzla 5, Gradačac i Stolac 7, Bihać i Sanski Most 8, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.