Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je za 6. i 7. ožujka trilateralni susret u Mostaru predstavnika Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ističući da je šansa naše zemlje u tome što naši susjedi imaju izražene europske ambicije.

''Teme su opće i ja ću inzistirati da s tri susjeda imamo maksimalno dobre odnose. Drago mi je što se u posljednje vrijeme razgovara bez obzira koliko god je bilo teških tema i teških riječi. Očekivanja su relativno velika iz razloga što ima puno otvorenih pitanja'', kazao je Čović u petak na tiskovnoj konferenciji, nakon sjednice stranačkog predsjedništva na kojoj se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i izbornim aktivnostima.

Poručio je kako su razgovori način da se neke stvari ostave iza sebe i da se okrene budućnosti. ''To BiH treba i to je strateški interes hrvatskoga naroda u BiH kao najmalobrojnijeg naroda'', smatra Čović. Po njegovim riječima, europski put motivirajuća je tema za sve strane i to je prilika da BiH sustigne Srbiju i Crnu Goru na tom putu i zajedno s njima uđe u Europsku uniju.

Bljesak.info