Carlos Larmond (24), mladić koji je u siječnju uhićen zbog kaznenih djela povezanih s terorizmom, žestoko je u ožujku pretučen u zatvoru u Ottawi jer je prijetio drugim zatvorenicima da se neće dobro provesti ako se ne preobrate na islam.
Larmond je prilikom napada ostao slomljene ruke i 'crnoga oka', a zbog tog su incidenta u četvrtak ispred suca izvedeni Terrence Wilson (24) i Michael Clarke (29).
Wilsonov odvjetnik Paolo Giancaterino je tijekom saslušanja pojasnio da je Larmond njegovog klijenta isprva na pristojan način nagovarao da se preobrati na islam, no kada je shvatio da to ovaj nema namjeru učiniti, počeo mu je ozbiljno prijetiti.

Tako je Wilsonu najprije kazao da će ga ubiti u ćeliji, a potom mu je najavio i da će mu netko od njegovih ljudi izvana pobiti obitelj ukoliko ne postane 'vojnik islama'.
Wilson je na to odgovorio nasiljem zabilježenim na nadzornoj kameri, a zbog kojeg mu je sudac u četvrtak produžio zatvorsku kaznu za još 60 dana.
Clarke će zbog fizičkog napada tek doznati kako će proći, a kanadski mediji javljaju da su u međuvremenu Wilson i Clarke već premješteni u drugu zatvorsku ustanovu.

Carlos Larmond je, istaknimo, osumnjičen za djelovanje u ime terorističke skupine te ga se ujedno tereti da je htio napustiti Kanadu u svrhu terorizma.
Uz njega je uhićen i njegov brat blizanac Ashton Larmond, koji je osumnjičen za sudjelovanje u akcijama u ime terorističke skupine, odnosno zbog nagovaranja drugih da se pridruže terorističkoj skupini.

ZAPIS S NADZORNIH KAMERA SADRŽI PRIZORE NASILJA!