Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis igrača na koje računa za utakmice s Kosovom i Turskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Na Čačićevom popisu su 23 igrača, a među njima i par novih imena. Nakon sjajnih sezona u Monacu i Milanu, te odličnog početka u Spartaku iz Moskve u reprezentaciju je pozvan Mario Pašalić.

Na popisu su i kapetani Hajduka i Osijeka Borna Barišić i Zoran Nižić, a iz HNL-a su tu i Rijekin Filip Bradarić te Dinamov Dominik Livaković.

Kapetan Luka Modrić odazvao se pozivu, a njegov prethodnik Darijo Srna pristojno je odbio poziv Čačića da se vrati iz reprezentativne mirovine i pomogne u nastavku kvalifikacija za SP.

Hrvatska će 2. rujna ugostiti Kosovo na Maksimiru, a tri dana kasnije će gostovati u Eskisehiru protiv Turske.

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

Obrambeni: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Borna Barišić (Osijek), Zoran Nižić (Hajduk)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak)

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Cagliari)