Motor MiG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznenada se ugasio tijekom leta u srijedu, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr iz pouzdanih izvora, a tragedija je izbjegnuta samo prisebnošću pilota koji ga je uspio ponovo upaliti i sigurno sletjeti u zračnu bazu na Plesu.

Incident se dogodio na letu iznad Brodsko-posavske županije, a u trenutku kada je motor MiG-a 21 prestao raditi preko radioveze se čulo: "Pada kao cigla!".

U Ministarstvu obrane nisu potvrdili, ali ni demantirali gašenje motora, već kažu samo da se dogodio "jedan tehnički problem".

"Možemo potvrditi da se dogodio jedan tehnički problem na zrakoplovu tijekom leta nakon čega se zrakoplov vratio u zračnu bazu na Plesu. U ovom trenutku još uvijek se obavljaju svi potrebni tehnički pregledi kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do toga", stoji u odgovoru odnosa s javnošću MORH-a. 

Unatoč prethodnoj najavi da će MiG-ovi HRZ-a letjeti ovaj tjedan od ponedjeljka do petka, u četvrtak ipak nisu letjeli. 

Krstičević: Stanje s MiG-ovima je zabrinjavajuće

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević rekao je u četvrtak da je stanje s MiG-ovima zabrinjavajuće ali nacionalna sigurnost nije ugrožena, te da je "prizemljeno ono što je neispravno" jer je sigurnost pilota na prvom mjestu.

"Što se tiče MiG-ova, stanje je zabrinjavajuće. Znate da imamo hrvatske pilote i i da su oni sjajni ljudi, odlično rade svoj posao. Možete samo zamisliti kako je tim ljudima svaki dan kada trebaju ući u MiG i izvršiti svoje zadaće, a ne znaju hoće li sletjeti. Treba li nam još jedan slučaj kojeg smo imali, da nam avion padne, pilot pogine ili da, s druge strane, taj MiG padne na neko naseljeno mjesto", izjavio je Krstičević novinarima prije Vladine sjednice.

Istaknuo je da nacionalna sigurnost nije ugrožena i da je Hrvatska vojska spremna izvršiti sve zadaće koji se postavljaju pred nju. 

"Mislim da svi skupa imamo odgovornost, ja kao ministar, svi, riješiti tu situaciju. Već sam dao zahtjev Vladi, kao i struka, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, da nam treba ta sposobnopst air-policinga - jedna eksadrila, deset jednosjeda, dva dvosjeda. Sada je na Vladi da nađemo način da otvorimo proces i konačno ne odgađamo tu odluku", poručio je.

Već odavno prošao rok za kupnju novih aviona

Na upit o rokovima za kupnju novih aviona, Krstičević je ustvrdio kako je već davno prošao rok za to "ako želimo biti država i da nas drugi smatraju državom".

"To su riješile sve europske države - Češka, Mađarska, Rumunjska, a ove godine rješavaju Slovačka i Bugarska. Mislim da je vrijeme i da naša Hrvatska u korist budućnosti i odgovornosti prema budućnosti to riješi. Novci su uvijek problem, ali ne trebamo to gledati samo kao trošak, već i kao investiciju", dodao je.

Kao jedno od rješenja za kupovinu novih aviona u obzir dolazi i prodaja državne vojne imovine. "Ispitat ćemo sve i to je jedno od rješenja. Na prvom mjestu mora biti sigurnost ljudi", poručio je.

Na pitanje koliko točno MiG-ova leti ponovio je kako je stanje je zabrinjavajuće, a ostalo je klasificirani podatak. "Posljednjih dana može se vidjeti da je ta brojka vrlo promjenjiva. Ima se problema, puno neispravnosti i vidimo da to ne funkcionira", kazao je. 

Naglasio je kako je "sve što je neispravno - prizemljeno". "Načelnk Glavnog stožera i svi imaju odgovornost i sigurnost pilota je na prvom mjestu. Ono što je neispravno ne smije biti u zraku. Sigurnost hrvatskog čovjeka i pilota je na prvom mjestu", poručio je ministar obrane.