Nakon američkog i indijskog tržišta, Lenovo je svoj najnoviji pametni telefon iz branda Motorola, Moto M, pustio u prodaju i u Europi, gdje će se prodavati po službenoj preporučenoj cijeni od 279 eura.

Riječ je o mobilnom uređaju srednje klase koji sadrži metalno kućište, 5,5-inčni Full HD Super AMOLED zaslon, MediaTekov Helio P15 čip s osam Cortex-A53 CPU jezgri na 2,2 GHz, Mali-T860MP2 grafiku, 4 GB RAM-a, 32 GB interne memorije proširive microSD karticam do 128 GB, senzor otisaka prstiju, USB Type-C priključak i bateriju od 3600 mAh (s dodatkom podrške za Turbo Charge tehnologiju brzog punjenja), prenosi Bug.hr.

Tu je i podrška za 4G LTE mreže, Wi-Fi, Bluetooth i GPS. Što se tiče kamera, stražnja 16-megapikselna kamera sadrži autofokus s detektorom faze, optičku stabilizaciju slike i mogućnost snimanja 4K video sadržaja. Selfie kamera zadrži 8-megapikselni senzor.

Operativni sustav je, suprotno očekivanjima, Android 6.0.1 Marshmallow, no nadogradnja na Android Nougat 7.0 se sasvim sigurno očekuje u budućnosti.