Više mostarskih gospodarstvenika okupilo se danas u Mostaru kako bi zajedno iznašli način podrške kompaniji ''Bingo'' koja je u nedavnom požaru izgubila svoj tržni centar u Mostaru.

Kako su istaknuli za Bljesak.info, dogovor je da svi oni na različite načine - novčano, u radu, ustupanjem strojeva, daju svoj obol ponovnoj izgradnji Binga u Mostaru.

''Gledajući unatrag rijetko smo se sastajali iz razloga solidarnosti sa gospodarstrvenicima, uglavnom su to bili razlozi solidarnost sa izbjeglicama i socijalnim kategorijama, ali evo došlo je vrijeme zbog teškog incidenta koji se dogodio 'Bingu' da se sastanemo na incijativu gospodina Memića i nađemo način kako da svi zajedno pomognemo Bingu u izgradnji novog objekta i zadržavanju stotinjak radnih mjesta'', rekao je Šemsudin Hasić, suvlasnik tvrtke ''Hercegovinalijek''.

Dodao je kako će njihova pomoć biti konkretna.

''Netko će pomoći financijski, netko u sredstvima, netko uslugama koje radi, ali glavno je da smo se okupili kako bi pomogli koliko je to u našoj moći', zaključio je Hasić.

Hasan Pekušić, vlasnik tvrtke ''HP investing'', kazao je za Bljesak.info kako je danas poslana jedna snažna moralna podrška i kako je dobro što gospodarstvenici pomažu jedni druge.

''Ovo je jako važan objekt da bi ga Mostar izgubio. Svi mi možemo pomoći, ne samo novcem, nego i strojevima, i radom, i asistencijom. Važno je da se što prije organiziramo, tu moraju doći i dizalice, i strojevi, i šleperi, puno je tu posla, a treba prvo krenuti od čišćenja. Vlasnicima Binga je ova pomoć sigurno značajna, a u pitanju je i brzina zbog ekonomske opravdanosti, tako da moramo početi što prije'', rekao je Pekušić.

Direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo kazao je kako se ovaj čin može tretirati kao najsvjesniiji morali čin.

''Šteta koja je uzrokovana gubitkom 'Binga' teško se može opisati riječima. Izlaskom gradonačelnika Ljube Bešlića na teren iste večeri kad se nesreća dogodila, Grad Mostar pokazao je da želi pomoći u ovom trenutku 'Bingu'. Učinit ćemo veliki napor da ovaj objekt ponovno ugleda svjetlo dana, i to što prije.

Svjesni smo da će Grad pretrpjeti znatnu štetu u financijskom i ostalom smislu, da ne spominjem radna mjesta koja su dozvoljavala ljudima da prehrane obitelj. U svakom slučaju ovaj moralni čin ili čin solidarnosti gospodarstvenika Grada Mostara i drugih aktera koji se suosjećaju s nemilim događajima doprinijet će novoj klimi financijskih aranžmana u gradu Mostaru i dizanju 'Binga' ne razinu bolju od one što je do sada bila'', rekao je Bubalo.