Na području Mostara je u petak u večernjim satima došlo do zapljene veće količine duhana, saznaje Bljesak.info. Do zapljene je došlo na ulazu u Mostar iz smjera Širokog Brijega.

Prema neslužbenim informacijama tijekom rutinske kontrole prometa u naselju Balinovac, zaustavljeno je kombi vozilo, a naknadno je utvrđeno da se u njemu nalazi veća količina rezanog duhana. Jedna osoba je privedena u službene prostorije.

Tražili smo potvrdu ove informacije iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije, međutim tijekom ponedjeljka nismo dobili povratni odgovor. Upit je poslan i Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH odakle je stigao odgovor da su službenici Policijske uprave Mostar tijekom kontrole u kombi vozilu otkrili 980 kg rezanog duhana.

"Policijski službenici na tom području su u petak oko 22 sata zaustavili teretno motorno vozilo u kojem je pronađeno 980 kg rezanog duhana. Službenici Odsjeka za provedbu propisa UNO iz Regionalnog centra Mostar po saznanju su se uključili u akciju i postupali u skladu sa ovlaštenjima.

Uz suglasnost Tužiteljstva BiH dobivena je od Suda Naredba za pretres vozila i oduzimanje robe, roba je privremeno oduzeta i nalazi se u skladištu UNO u Mostaru", priopćeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH za Bljesak.info.