Mostar je sa izmjerenih 36°C bio najtopliji grad u Bosni i Hercegovini u subotu, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Međutim, tu nije kraj - sutra grad na Neretvi očekuje i još viša temperatura, a živa u termometru mogla bi se popeti i preko 37°C.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano i vruće vrijeme. Tijekom poslijepodneva ili u večernjim satima, postupan porast naoblake, u većem dijelu Bosne će usloviti pljuskovi i grmljavinu.

U većini područja se očekuje izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padalinama, olujnim udarima vjetra i gradom. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature kretat će se od 18 do 24, a dnevne od 31 do 37 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano i vruće. Jutarnja temperatura izosit će oko 19, a dnevna oko 32 stupnja.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Do kraja kraja i u večernjim satima sa pljuskovima i gmljavinom.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 16, Sokolac 25, Ivan-sedlo 26, Sarajevo 29, Gradačac, Livno i Srebrenica 30, Bijeljina, Bugojno, Neum, Tuzla i Zvornik 31, Doboj i Zenica 32, Banja Luka 33, Bihać, Grude i Sanski Most 34, Prijedor i Trebinje 35 i Mostar 36, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.