Hrvatska se reprezentacija s Islanda vraća praznih ruku, premda je do 90. minute imala bod u džepu. Ipak, Magnusson je tada zatresao mrežu Lovre Kalinića za konačnih 1:0.

"Razočarani smo prvenstveno rezultatom, ali i vlastitom igrom. Dobro je izgledalo tek u prvih petnaestak minuta, a sve nakon toga bilo je sporo i predvidljivo, bez kretanja po terenu. Protiv momčadi poput Islanda teško je tada bilo što napraviti", ispričao je reprezentativni kapetan Luka Modrić.

"Nismo odigrali na potrebnoj razini, ali idemo dalje - čekaju nas četiri teške utakmice i vjerujem da ćemo se na kraju plasirati na Svjetsko prvenstvo. Nije da nismo htjeli pobijediti, no izgledali smo prazno i potrošeno. Teško mi je naći prave riječi", dodao je.

U nastavku kvalifikacija Hrvatsku čekaju još domaći dvoboji s Kosovom i Finskom te gostovanja kod Turske i Ukrajine.

"Ne treba govoriti o katastrofi, dogodio nam se poraz. Treba izvući pouke i pobrinuti se da se ovo ne ponovi. U svakoj se utakmici mogu naći zamjerke i igračima i izborniku. Mi ćemo analizirati loše stvari, odmoriti se i okrenuti se idućim utakmicama", zaključio je Modrić.

hns-cff.hr