Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić izjavio je na Županijskom sudu u Osijeku kako je uz ugovor s Dinamom potpisao pripadajući aneks koji je regulirao podjelu zarade od mogućih transfera.

Modrić je to izjavio na procesu koji se vodi protiv Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika svjedočeći o okolnostima svoga transfera iz Dinama u Tottenham. Za Dinamo je počeo igrati s 14 godina i tamo se zadržao sve do 22. godine, a u Tottenham je prešao za, kako je rekao, iznos između 21 i 23 milijuna eura.

Ugovor s Dinamom potpisao je 2004. godine i nije imao menadžera, a potpisivanju su bili nazočni njegovi roditelji, napomenuo je. Dodao je kako je uz ugovor potpisao i pripadajući aneks koji je regulirao podjelu zarade od mogućih transfera.

Po Modrićevim riječima sadržaj aneksa predvidio je da zarada od transfera ide u 50 posto iznosa njemu i 50 posto iznosa Dinamu. Svaki puta kada je potpisivao ugovore, potpisivao je i anekse.

Na pitanje državnoga odvjetnika Tončija Petkovića kako se obavljala podjela novca od prelaska u Tottenham, odgovorio kako je, nakon što je Tottenham isplatio Dinamo, polovica toga dijela išla na njegov račun, a on je dio koji je pripadao Zdravku Mamiću isplaćivao na ruke Mamićevu sinu ili bratu.

Također je rekao kako je to tako tražio Zoran Mamić.