Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u  Sarajevu  od selekcije Kazahstana  sa 2:1 (2:0), u susretu 2. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj.

Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" golove za pobjedničku ekipu postigli su Tuliyev u 27. i Aimbetov u 43. minuti, dok je strijelac gola za BiH bio Hajradinović u 58. minuti.

Mladi bh.  nogometaši  drugim porazom u uvodnim susretima slabo su otvorili novi ciklus kvalifikacija. Nakon  gostujućeg poraza od vršnjaka  Norveške (0:2), ovog puta  neočekivano su na Koševu slavili Kazahstanci, koji su već na startu znatno umanjili ambicije našeg tima u nastavku kvalifikacija, s obzirom na to da tek  predstoje  dueli sa glavnim favoritima u grupi - Engleskom i Švicarskom.

Izabranci  selektora Darka Nestorovića dobro su otvrili  utakmcu ostvarivši nekoliko povoljnih prilika, preko Memije, Hadžihametovića i Hajradinovića, ali su gosti uzvratili brzim kontranapadima.    

Kazahstanci su poveli u 27. minuti. Nakon ubačene lopte  Shaikova iz slobodnog udarca, Tuliyev je glavom lobovao Pirića, a prednost  gostiju povećao je Aimbetov nakon velike greške Modića.

U nastavku susreta, poslije dvije dobre šanse Hadžića i Bajića, Hajradinović je  u 58. minuti smanjio prednost gostiju sjajnim prodorom po lijevoj strani.

U finišu susreta velike prilike da  poravnaju rezultat poropustili su Memija u 84. minuti i Milošević u sudijskoj nadonakadi.

Sljedeću utakmicu mladi nogometzaši igraju 7. rujna u gostima protiv Švicarske.

Bosna i Hercegovina - Kazahstan 1:2.

Strijelci: Hajradinović 58'/Tuliyev 27', Aimbetov 44'

Bosna i Hercegovina: Pirić, Merajić(od 74. Milošević), Miletić, Mihojević, Memija, Hajradinović, Hadžiahmetović, Modić(od 84. Lazić),Bajić(od 69. Prevljak), Popović, Hodžić.

Kazahstan: Pavlov, Rudoselksiy, Sartakov, Kuksin(od 62. Adilkhanov), Tuliyev, Shaikhov, Fedin, Zhalmukan, Suley(od 90. Khairullin), Tunggyshbayev, Aimbetov(od 84. Baltabayev).

Dnevnik.ba