Ministarstvo pravde BiH objavilo je 29.9.2016. godine natječaj za dodjelu donacije – kompjutorske opreme, namijenjene osnovnim školama u državnom vlasništvu,  školama u koje idu djeca iz Bosne i Hercegovine i koje se nalaze na teritoriju BiH.

Na natječaj su se mogle prijaviti zainteresirane škole koje će kompjutorsku opremu koristiti u nastavnom procesu kako bi poboljšali i osuvremenili uvjete rada te omogućili lakši pristup informacijama.

Učiteljica razredne nastave Magdalena Jeličić bila je inicijator ideje da  škola aplicira na spomenuti javni poziv. S učenicima PO Ustirama i kolegom učiteljem Draganom Tadićem osmislila je kratku prezentaciju kojom su predstavili uvjete rada u školi te potrebu za daljnim opremanjem učionica kako bi osigurali suvremen način izvođenja nastave.

Trima školama s područja BiH dodjeljena je kompjutorska oprema, a jedna od njih je upravo naša škola što nam je izuzetno drago.

Školi je jučer u posjetu došao i sam ministar pravde BiH gosp. Josip Grubeša sa svojim suradnicima te tom prigodom uručio kompjutorsku opremu za PO Ustiramu i Centralnu školu u Gračacu.

Ovim putem se iskreno zahvaljujemo za vrijednu donaciju.  
                            
Osnovna škola ¨Ivan Mažuranić¨ Gračac