Nakon što je Microsoft objavio da s dolaskom jeseni i novog ažuriranja Windowsa 10 legendarni Paint više neće biti dio tog operativnog sustava, brojni su korisnici diljem svijeta izrazili svoju tugu zbog takve odluke. Naravno, bilo je i onih koji su rekli kako je krajnje vrijeme da se taj "zastarjeli" program izbaci.

Ne može se reći da Microsoft ne sluša svoje korisnike, pa su tako objavili kako će zbog "izražene ljubavi prema pouzdanoj staroj aplikaciji" MS Paint i dalje biti dio Windowsa.

No, postoji i jedan "ali". Paint više neće stanovati u Windowsima kao dosad, već će se preseliti u novu postojbinu – Windows Store, odakle će ga korisnici moći besplatno preuzeti i instalirati na svoje uređaje, piše Zimo.co.

Njegov "nasljednik" Paint 3D dobiti će nove mogućnosti, ali i sadržavati mogućnosti koje su bile glavne karakteristike "starog" Painta.

"Zato, hvala za svu ljubav prema MS Paintu, nastavite nam slati svoje dojmove putem aplikacije Paint 3D i nastavite stvarati!" stoji u poruci iz Microsofta.