Microsoft je na svojoj Microsoft Ignite konferenciji prošloga tjedna objavio osnivanje posebnog odjela nazvanog AI and Research Group. U njemu će raditi timovi do sada zaduženi za razvoj internetske tražilice Bing i virtualnog asistenta Cortane, kao i ekipa iz eksperimentalne divizije Microsoft Research. Osim njih, bit će tu i stručnjaci iz odjela Information Platform Group, Ambient Computinga i Roboticsa – njih ukupno više od 5 tisuća, piše Bug.hr

Svi oni zajedno će raditi na istraživanju i razvoju umjetne inteligencije i s njom povezanih tehnologija. Vođa ove skupine bit će Harry Shum, izvršni potpredsjednik kompanije. Cilj novoosnovanog odjela je ubrzati razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja unutar Microsofta i omogućiti izradu naprednih i inteligentnih sustava i proizvoda.

Osim toga, svijet umjetne inteligencije njihovim bi naporima trebao biti demokratiziran, što znači da bi svaka osoba i organizacija trebale moći koristiti AI alate za rješavanje kako svojih, tako i problema današnjeg društva i svjetske ekonomije.