Chelsea je poveo u 62. minuti preko Williana, a u 75. minuti za Barcelonu je izjednačio Messi.  Uzvrat osmine finala Lige prvaka je 14. ožujka.

Willian nakon dvije stative zasluženo zabio

Zasluženo vodstvo Chelseaju donio je Willian. Nakon što je u prvom poluvremenu s dva snažna udarca drmao stative, napokon je zatresao mrežu. Odlično si je stvorio metar prostora u napučenom dijelu terena i onda s ruba 16-erca s loptom pronašao put do donjeg kuta vrata.

Barcelona 13 minuta kažnjava grešku inače sjajnog mladog stopera Christensena, čije loše dodavanje za Azpilicuetu presijeca Iniesta i kreće prema golu. Očekivao se njegov šut, ali umjesto toga dodaje Messiju, koji lako poentira prizemnim udarcem.

Usprkos svoj raskoši posjeda, dodavanja i dodira, Barcelona nije kreirala nijednu izglednu priliku ili opasnu situaciju pred suparničkim golom

Messijevim prvijencem (i njegovim ukupno 98. golom u LP) nakon 12 godina igranja protiv velikog suparnika u elitnom natjecanju, zamaskirana je prilično jalova i loša predstava izrazitog favorita ovog para osmine finala

Barcelona je apsolutno dominirala posjedom lopte (73 posto) i brojem dodavanja (887 nasuprot suparnikovih 325), ali gol je postigla jedino zahvaljujući velikom kiksu braniča Chelseaja. Usprkos svoj raskoši posjeda, dodavanja i dodira, nije kreirala nijednu izglednu priliku ili opasnu situaciju pred suparničkim golom.

Chelsea s druge strane je samo do kraja prvog dijela ima tri velike šanse i za sve tri zaslužan je Willian, najbolji igrač utakmice. U 9. minuti je iz kornera ubacio za Rudigera, koji je pred golom nadvisio Piquea i Umtitija, ali iz odlične pozicije glavom ne pogađa gol.  U 34. minuti, brzo nakon što je sjajno prošao tri suparnika i Rakitića natjerao da ga zaustavi prekršajem za žuti karton, Willian odlično okreće Busquetsa i precizno puca s ruba kaznenog prostora. Ter Stegen samo gleda kako lopta trese njegovu desnu vratnicu.

Barcelonin gol je "nezaslužen", usprkos svim brojčanim pokazateljima njene superiornosti

Definitivna potvrda da se Chelsea probudio nakon Barcine vladavine terenom u prvih pola sata dolazi u 41. minuti. Drugi put u malo vremena Willianov sjajan udarac, sada s 20-ak metara, završava na stativi.

Zato je njegov gol za vodstvo Chelseaja bio zaslužen, a izjednačujući Barcin, usprkos navedenim statističkim pokazateljima njene superiornosti, "nezaslužen".

Naravno da bi navijači neuvjerljivog i raštimanog Chelseaja prije utakmice prihvatili remi sa zahuktalom Barcelonom koja ide na trostruku krunu. Ali, na kraju njihov klub gorko žali zbog velike propuštene prilike da na Camp Nou donesu uvjerljivu prednost.

Conte prekinuo kmečanje i podsjetio zašto je majstor

Jer tamo će to biti potpuno drugačija i definitivno daleko bolja Barcelona. Posebno može žaliti Antonio Conte. Posljednjih mjeseci trener Chelseaja daleko je zapaženiji po kritiziranju vlastitih igrača, kukanju da mu uprava dovodi pojačanja koja nije odobrio i općenito javnom svađanju s klubom koji je prošle sezone suvereno vodio do naslova i preporodio.

"Dead man walking" Conte mjesecima izgleda i djeluje kao da jedva čeka otkaz u Chelseaju. Ali, protiv Barcelone, trenerskog majstora vidjeli smo u staroj formi. Vrhunski je posložio momčad "bez napadača", s lažnom devetkom Hazardom i sjajnim Willianom. Ali prije svega s agresivnim nastupom prema Barcinim veznjacima predvođenima Messijem, kojem je natrpanom sredinom oduzimao manevarski prostor. Da nije bilo početničke stoperove greške i stativa, Conte bi odnio uvjerljivu pobjedu.

Međutim, ova Barcelona ne prašta greške, čak i kada odigra jednu od lošijih utakmica.

CHELSEA - BARCELONA 1:1