Nakon što je uzdigao Pepa Guardiolu u trenerske visine, Lionel Messi sinoć je uništio španjolskog stručnjaka i njegov Manchester City. Barcelona je na svom Camp Nou u derbiju večerašnje Lige prvaka svladala Građane s velikih 4:0. Hat-trick Messija i jedan pogodak Neymara spustili su englesku momčad na zemlju dokazavši im kako još nisu dorasli najvećim europskim klubovima.

Nakon početnog presinga Manchester Cityja, Barcelona se brzo odhrvala naletima engleske momčadi, a u 17. minuti Katalonci dolaze i do vodstva.

Fernandinho se okiznuo u svom kaznenom prostoru, a argentinski čarobnjak Leo Messi koristi taj poklon, te rutinski zaobilazi nekadašnjeg suigrača Claudija Brava i posprema loptu u praznu mrežu.

Barcelona je nedugo nakon vodećeg pogotka imala još jednu veliku priliku, ali Rakitić glavom puca preko gola. Zatim su uslijedili veliki naleti Cityja. De Bruyne, Gundogan, Nolito i Stones imali su velike prilike za izjednačenje, ali Ter Stegen i neprecizni udarci nogometaša Građana to nisu dozvolili.
 

U nastavku nekadašnji igrač Barcelone, a sada prvi vratar Cityja Claudio Bravo radi veliku glupost. Čileanac je loše reagirao i dodao loptu u noge Suarezu koji odmah puca prema golu, a Bravo loptu dira rukom izvan svog golmanskog prostora i zasluženo dobiva crveni karton.

U 61. minuti na scenu ponovno stupa Leo Messi koji između dvojice braniča Cityja kao na malonogometnim terenima plasira loptu i matira i drugog vratara Građana, Willija Caballeroa.

Osam minuta kasnije Messi dolazi i do trećeg pogotka. Suarez je nesebično asistirao Argentincu koji lagano pogađa za svoj hat-trick i ukupno 6. pogodak u Ligi prvaka.

U nastavku su i Katalonci ostali s igračem manje kada Mathieu dobiva drugi žuti karton. No, ni to nije zaustavilo Barcelonu. U 86. minuti Kolarov je napravio prekršaj na Messiju u svom kaznenom prostoru. Neymar je preuzeo odgovornost, ali njegov udarac brani Caballiero.

No, Brazilac se ipak upisuje u strijelce u 89. minuti kada pogađa za konačnih 4:0.

Barcelona je ovom pobjedom došla do maksimalnih 9 bodova u tri kola skupine C, dok je Manchester City ostao na drugoj poziciji s 4 boda.