Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić od ponedjeljka je i službeno treći igrač svijeta, plasmanom u finale Australian Opena popravio je svoj plasman na ATP ljestvici za tri mjesta te su ispred njega ostali samo velikani Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer.

Čilić sada ima 4960 bodova, dok se veliki dvojac izdvojio daleko naprijed. Nadal, kojega je Čilić svladao u četvrtfinalu u Melbourneu, ostao je prvi sa 9760 bodova, dok je Federer, koji je u nedjelju obranio naslov na Australian Openu i tako stigao do svog 20. trijumfa na nekom "grand slam" turniru, drugi sa 9605 bodova. Iza Čilića su Bugarin Grigor Dimitrov sa 4630 i Nijemac Alexander Zverev sa 4610 bodova.

Ostali hrvatski tenisači nisu zabilježili značajnije promjene na ljestvici, među 100 najboljih su još Borna Ćorić i Ivo Karlović koji su pali za po jedno mjesto. Ćorić je tako sada 47., a Karlović 90. igrač svijeta. Najbolji bosanskohercegovački tenisar Damir Džumhur zadržao je 30. mjesto, dok su Mirza Bašić i Aldin Šetkić slabije rangirani za šest, odnosno 16 mjesta i zauzimaju 134. i 191. mjesto. Jedini napredak od bh. tenisača ostvario je Tomislav Brkić, koji je bolji za četiri mjesta i nalazi se na 238. mjestu.