Mara Tomašević povukla je sve optužbe protiv svog supruga, Alojza Tomaševića, župana Požeško-slavonske županije.

Supruga Alojza Tomaševića je, kako neslužbeno doznajemo, osobno došla na sud i dala izjavu u kojoj stoji da želi povući sve optužbe i izjave protiv supruga te da nije zainteresirana za kazneni progon.

Slučaj ide dalje, goni se po službenoj dužnosti

No slučaj protiv Tomaševića ide dalje jer je obiteljsko nasilje, za koje je nedavno i službeno optužen, kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, što znači da za progon obiteljskih nasilnika nije potrebna nikakva privatna tužba.

Podsjetimo, protiv Tomaševića krajem prošle godine Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu za obiteljsko nasilje.

Tomaševiću se na teret stavlja da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod Mare Tomašević izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. 

"Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu", piše u priopćenju od DORH-a objavljenom početkom ove godine.

Mara Tomašević u listopadu prošle godine: "Poručujem ženama da šute i trpe"

Treba podsjetiti da je Mara Tomašević od samog izbijanja ove afere upozoravala da je pod velikim pristiscima jer je izašla u javnost s optužbama protiv supruga. 

"Ženama bih poručila: šutite i trpite jer boriti se s nekim tko je jači od vas mislim da neće uspjeti. Toga se i ja bojim, da neću uspjeti. Jednostavno neka šute, neka trpe i šute. Očigledno je da je nama ženama tako suđeno", rekla je tada supruga nasilnog župana.

Tomašević odbio dati ostavku, najavio napuštanje HDZ-a

Iako je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković od Tomaševića zatražio da podnese ostavku, on to nije napravio. Umjesto toga najavio je da će napustiti HDZ do okončanja sudskog postupka protiv njega, na što je vrh HDZ reagirao ekspresnim izbacivanjem Tomaševića iz stranke.

Treba napomenuti i da su HDZ-ovi obožavatelji burno reagirali na najavu izbacivanja Tomaševića iz HDZ-a i to tako da su stali u njegovu zaštitu. "Idioti, ponašate se kao partizanski komesari", glasio je jedan u nizu komentara kojima su HDZ-ovi fanovi stali u obranu nasilnog župana.