Mario Mandžukić nije zabio gol niti asistirao u posljednjoj utakmici Juventusa protiv Crotonea, no njegov utjecaj na igru talijanskog prvaka odavno se ne očituje samo u pogocima, pa je tako dvaput proglašen najkorisnijim igračem mjeseca, iako je daleko od nekadašnje golgeterske forme.

"Ako živite u Ujedinjenom Kraljevstvu i niste uspjeli uloviti direktan prijenos Juventusove utakmice s Crotoneom, teško biste iz izvještaja tamošnjih medija mogli zaključiti je li hrvatski napadač uopće igrao u toj utakmici", piše jedan talijanski novinar o hrvatskom napadaču i njegovom posljednjem nastupu za Juventus.

Natpisi o Pjaniću i Higuainu kao junacima koji su spasili Juventusovo vodstvo na tablici u drugi plan je bacilo hrvatskog junaka, dodaju, pa dalje navode: "Ovo nije prvi put kako Mandžukić nije dobio pohvale koje zaslužuje, a posebno je to slučaj ove sezone kada je okružen najskupljim igračem u povijesti lige i legitimnim nasljednikom Del Pierove desetke".

Ove godine Juventus je izgubio samo jednom – u Firenzi je Mandžukić odigrao tek 12 minuta i mnogi će reći kako to nije slučajnost. Premda je njegova konačna statistika znala izgledati mnogo bolja (5 golova i tri asistencije), njegove fizikalije i radna etika su ono što čini Juventus još težim suparnikom za sve ostale klubove u ligi. Otkad ga je Allegri prebacio na krilnu poziciju, uporno radi i spušta se po loptu pokušavajući povezati srednji red i Higuaina, iako se radi o ulozi koja mu je sekundarna i pomalo neprirodna. I dok bi druge zvijezde vjerojatno prigovarale zašto ne dobivaju više minuta i lopti u završnici terena, Mandžukić svoj posao odrađuje perfektno, prenosi Index.hr.

Ipak, navode talijanski mediji, karakter koji je vrlo brzo ušao u sukob s Guardiolom čiji nogomet i karakter mu nije bio po mjeri, vjerojatno neće dovijeka trpjeti biti druga ili čak treća napadačka opcija. Možda, ako Juventus osvoji europsku krunu, prvi Hrvat koji je zabio u finalu tog natjecanja, konačno dobije priznanje kakvo zaslužuje.